BRCGS Ambalaj Malzemeleri Standardı

Ambalajlar, şüphesiz her markanın en az ürünü kadar önemli olan, reklam ve müşteri algısını yönetebilmek için için olmazsa olmaz bir kısımdır. Ürün bütünlüğünü ve güvenliğini tanımlamakta ve aynı zamanda yeniliğin yönlendirilmesini sağlamaktadır. Tüketiciler, boyut, renk ve şekil bakımından tutarlı olan, güçlü ve tanınabilir ürünlere daha fazla ilgi duymaktadır. Dolayısıyla ambalajların, üretim sürecinin ayrılmaz bir parçası olarak değerlendirilmesi gerekmektedir.

 

BRC Packaging / BRC IOP Gıda Ambalaj Standardı, Global Gıda Güvenliği Girişimi (GSFI) kıyaslama komitesi tarafından tanınan ilk ambalaj standardı olma özelliği taşımaktadır. 80´den fazla ülkede 3.500´den fazla tedarikçinin bu programa dahil olmak istemesinin en büyük nedenlerinden biri de BRC Ambalaj Belgesi ‘nin küresel ölçekte geçerli olması ve birçok yerel otorite tarafından tanınmasıdır. Bu belge, gıdadan tüketici ürünlerine kadar her seviyede ürün için birincil, ikincil ve üçüncül olarak her türlü ambalaj malzemesi üreten üreticiler tarafından kullanılabilmektedir.

 

BRC Gıda Ambalaj Malzemeleri Standardı, üreticilerin gıda ambalajının tasarımı, üretimi ve tedariki sürecinde uyulması gereken bir dizi kriter belirler. Bu kriterler, ambalajın hijyenik, güvenli ve uygun olduğundan emin olmak için tasarım ve üretim aşamalarında bir dizi test ve denetim gerektirir. Bu Standard, üreticilerin işletmelerini yönetirken bir dizi iyi uygulama kılavuzu da sağlar. Bu kılavuzlar, personelin hijyenik uygulamaları, ekipmanın doğru kullanımı ve temizlenmesi, hammaddelerin uygun depolanması ve ambalaj malzemelerinin uygun seçimi gibi konuları kapsar.